Това каза директорът ГД "Пожарна безопасност" главен комисар Николай Николов

Пожарът в столичния ж.к. "Красна поляна" е овладян почти на 100%. Гори склад на фирма за търговия на едро, съхраняваща алкохол, цигари, захарни изделия и др. на площ около 1500 кв. м. Няма опасност за близките сгради. Въпреки това колегите работят усилено, така че да не допуснем разпространяването на огъня”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Това каза пред журналисти гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението. По думите му предстои да се изяснят причините за пожар и да ли складът е бил проверяван.

Голям пожар в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В резултат на пожара има един леко пострадал от охраната на съседната фирма. Прегледан е в "Пирогов", изписан е. Няма опасност за живота му", заяви той.

„Няма опасност за пациентите на болница "Надежда". Въпреки това е създадена добра организация за допълнителни линейки. Към момента не са необходими, но трябва и това да направим", каза още комисар Николов.

Той обясни, че на място са около 17 противопожарни автомобила със съответните екипажи - приблизително около 100 пожарникари.

"Помагат ни Столична община с тяхната дирекция "Аварийно-спасителни дейности", ЧЕЗ, ВиК и издирваме "Овергаз". Замерванията, които направихме, не показват никакво увеличение и отрови във въздуха. Няма опасност не само за пациентите на болницата, но и за гражданите", каза той.

По думите му и в момента има леки взривове, които вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол.

Поне един-два часа движението в района ще бъде затруднено.

„Използвам случая да благодаря на колегите от полицията за организацията, която създадоха по безопасността на движението. В същото време призовавам всички граждани - нека бъдем по-внимателни", добави той.

"За мен най-важното беше да няма опасност за хората, за близките сгради. Благодаря много за реакцията на пожарната, моите колеги от аварийното звено са тук", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също е на мястото на пожара.

"Осигурихме допълнително водоноски, за да подпомогнем пожарната и се надявам постепенно да приключим. Няма никаква опасност за хората наоколо и в квартала включително. Надявам се в скоро време да приключи цялата ситуация", добави Фандъкова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.