Пламъците - опасно близо до родилна болница и две бензиностанции

Горя склад в столичния квартал „Красна поляна”, близо до болница "Надежда", съобщиха от МВР. Сигнал за пожара е подаден около 20.00 ч. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Складът се намира близо до бензиностанция на бул. "Никола Мушанов".

На място пристигнаха екипи на пожарната и на полицията. Огънят обхвана декар и половина площ. 

Пожарната: Огънят е почти овладян, има един пострадал (ВИДЕО)

Екип на Спешна помощ бе изпратен в района на пожара, в случай че се наложи евакуация на болница "Надежда", каза говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Тя обясни, че според информацията, с която разполага, пожарът е голям и на място превантивно е извикан медицински екип. Ако се наложи, има готовност да се изпратят още линейки. 

Двама души са леко пострадали. 34-годишен охранител на съседна фирма е леко обгазен и е откаран в "Пирогов". Вторият пострадал е един от пристигналите на място пожарникари, който също е откаран в "Пирогов".

„Създадена е организация за овладяването на пожара, няма опасност за населението”, каза за Агенция "Фокус" комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Пожарът е възникнал в склад на фирма за хранителни стоки. Своевременно са изпратени необходимите сили и средства", обясни комисар Бързилов.

Болница "Надежда": Всички пациенти са евакуирани в северното крило на сградата

По думите му на място са изпратени 9 противопожарни автомобила. Допълнително от Столична община са пратени 5 водоноски.

"Създадена е организация за овладяването на

пожара и неразпространяването му към съседни обекти - складове, производствени помещения, болница и бензиностанция", каза още той.

„Създадена е добра организация за допълнителни линейки. На място има приблизително 100 пожарникари. Помагат ни и от Столична община, ЧЕЗ и ВиК. Замерванията не показват никакви отрови във въздуха. Няма опасност за пациентите на болницата и за гражданите”, обясни главен комисар Николай Николов, директор ГД "Пожарна безопасност".

Фандъкова: Няма влошаване на качеството на въздуха вследствие на пожара

От болница "Надежда" съобщиха, че в момента на възникване на пожара там е имало 67 пациенти, от които 29 новородени. В рамките на 10-15 минути всички са били евакуирани в северното крило на сградата, тъй като южното е това, което е близо до пожара. По-късно те бяха върнати по стаите си.

Репортери: Николай Василковски, Габриела Андреева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.