В предизборната си програма, турският президент обеща повече социална справедливост

Лидерът на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган, обяви своята програма за предстоящите президентски и парламентарни избори на 24 юни, обещавайки да засили „социалната справедливост“ във всяка сфера на живота, пише турският вестник Hurriyet, цитиран от "Фокус".

Начало на предизборната битка в Турция

„Нашият приоритет ще бъде да установим институционалната структура на справедливост и по този начин да установим социална справедливост във всяка сфера на живота след 24 юни“, заяви той, обръщайки се към присъстващите на провинциалния конгрес на ПСР в Истанбул на 6 май. „В икономиката, обществените услуги, работния живот, политиката и всички други сфери, установяването на справедливост ще продължи да бъде главната цел на нашите политики“, заяви Ердоган.

Турция недоволна от Австрия и Холандия, отравяли демократичните ценности

„С президентската система, приходите на населението ще се увеличат и това ще помогне за затварянето на дупката между бедни и богати“, допълни той. „Турция се превръща във важна сила в света. Турция ще бъде глобална и лидерска сила“, заяви турският президент. Говорейки пред хиляди последователи Реджеп Ердоган също заяви, че новата президентска система, към която Турция ще премине след изборите, ще даде нов тласък на икономиката. Системата ще донесе и повече демокрация, според турския президент.

Йълдъръм: Ако САЩ искат да се научат на честни избори, да дойдат в Турция

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.