Това предаде РИА Новости

Президентът на Русия Владимир Путин предложи на Държавната дума да разгледа кандидатурата на Дмитрий Медведев за поста министър-председател на страната. Това предаде РИА Новости.

ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ: Путин встъпи в длъжност като президент на Русия (ВИДЕО)

„В съответствие с алинея А от члек 83 и член 111 от Конституцията на Руската федерация президентът внася кандидатурата на Дмитрий Медведев за получаване на съгласие от Държавната дума за назначаването му като председател на правителството на Русия“, пише в съобщение, публикувано на интернет страницата на Кремъл.

АНАЛИЗ: Русия може да предизвика голяма война в Близкия изток

Руската дума планира на 8 май да разгледа кандидатурата на Дмитрий Медведев на поста председател на правителството на Русия. Това бе потвърдено пред ТАСС от заместник- председателя на долната камара на парламента от фракцията на МДПР Игор Лебедев.

„Да, планираме още утре да разгледаме кандидатурата на Медведев“, заяви той. Според него още от 7 май ще започнат консултациите на кандидата с фракциите. „Ще се срещнем с него в 18:00 часа“, допълни Лебедев. 

Предишното правителство подаде оставка на 7 май в деня на инаугурацията на Путин. Медведев бе министър-председател при предишния мандат на Путин – от 8 май 2012 г. , припомня "Фокус".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.