"Русия трябва да върви в крак с глобалните промени", заяви той на церемонията

Владимир Путин встъпи в длъжност за четвъртия си мандат като президент на Русия. Той положи клетва на тържествена церемония в Кремъл.

Путин е начело на страната вече 18 години, през които освен президент беше и министър-председател. На 18 март той беше преизбран с над 76 процента.

АНАЛИЗ: Русия може да предизвика голяма война в Близкия изток

"Русия няма време за губене. Тя неведнъж се е изправяла пред трудности, но винаги се е възраждала като птицата Феникс", заяви държавният глава при встъпването си на висшия държавен пост.

Путин допълни, че понятия като репутация, чест, отзивчивост и откритост трябва да станат жизнени норми за представителите на всички нива на властта.

ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПУТИН: 1300 арестувани и сълзотворен газ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той не пропусна да отбележи, че сигурността и отбранителните способности на Русия са осигурени и на тях и в бъдеще ще бъде отделяно сериозно внимание. Ключов ориентир за него оставала „Русия за хората“. Според него на страната са необходими пробиви във всички сфери, а на такъв скок е способна държава без „бюрократична мърша“, предава БГНЕС.

ЕС осъди Русия за масовите арести на митингите срещу Путин (ВИДЕО)

"Русия трябва да върви в крак с глобалните промени и да остава открита за диалог", допълни Путин. Страната трябва да бъде съвременна и динамична, смело да приема предизвикателствата на времето, защото историята не прощава за отпуснатост.

Встъпването на Путин в длъжност беше предшествано от протести в събота, на които бяха задържани повече от 1600 души. На много места полицията разпръсна протестите със сила.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.