По непотвърдена информация става въпрос за подкуп от 50 хиляди лева

Показни арести на служители на Здравната каса в Пловдив. Двама души бяха задържани в центъра на града с крупна сума. Други трима бяха арестувани малко по-късно. Според полицията става дума за получен подкуп. Както и при ареста на кмета на район „Младост” в София, служителите на реда дълго време броиха пачките с пари.

В ранния следобед маскирани полицаи атакуват автомобил на оживена улица в центъра на Пловдив. В колата пътуват двама мъже, служители на Здравната каса. Полицаите ги извеждат навън и зрелищно щракват белезниците им.

Началникът на полицията в Раковски остава в ареста

„Свидетел бях. Мина колата и микробус на ГДБОП и на полицията и им засякоха пътя”, разказва Борислав Георгиев, очевидец.

В задържаните криминалистите откриват сумата от 50 000 лева. Най-вероятно подкуп. Парите са в банкноти от по 50 и 100 лева, разпределени в няколко найлонови торби. Часове наред отне на разследващите да броят и описват банкнотите върху капака на една от колите.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Мисля, че подкуп са взели от 50 000 лева. Така казаха там. В тях намериха пари банкноти от по 50 и 100 лева, телефон, флашки и такива работи”, разказва Борислав Георгиев, очевидец.

Арестуваните служители на Здравната каса - Иван Деспотов и Влади Манев заемат ръководни постове.

„Иван Деспотов е икономист и отговаря за болниците, лекарствата, а другият също е икономист и отговаря за лекарствената политика”, обясни Мария Димитрова, говорител на РЗОК-Пловдив.

Съдът решава: Ще останат ли в ареста служителите на ДАИ, обвинени в корупция?

Колегите им запазиха мълчание.

Директорът на Здравната каса в Пловдив д-р Пенка Костадинова не е уведомена за ареста на служителите си. Въпреки че обиските в сградата на Здраваната каса продължиха до късния слодебед, тя отказа коментар.

По същото време на други адреси в Пловдив са арестувани още 3-ма души. Според прокуратурата става дума за корупционна схема, сързана с продажба на лекарства.

Репортери: Благой Бекриев, Илиян Велков

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.