За пореден път наказателни мерки са въведени спрямо Главното управление на Генералния щаб на руските ВС (бившето ГРУ)

Американската администрация взе решение да въведе санкции по отношение на редица руски, ирански, севернокорейски, ирански и китайски структури, както и организации от Турция и Саудитска Арабия, инкриминирайки ги за нарушения на националното законодателство на САЩ за неразпространение на оръжия за масово унищожение.

Европа е разчарована от оттеглянето на САЩ от споразумението с Иран

Съответстващото уведомление Държавният департамент на САЩ помести в сряда в сборника официални документи на американското правителство – т.нар. Федерален регистър, предава ТАСС, цитирана от "Фокус". Конкретно, в черни списък влязоха учебният център на зенитно-ракетните войски в Гатчино, 18-и Централен научно-изследователски институт на Министерството на отбраната на Русия в Курск, Конструкторското бюро за приборостроене в Тула, 183-и гвардейски зенитно-ракетен полк и Научно-производствения концерн „БАРЛ“.

Киев разшири санкциите срещу Русия

За пореден път санкции са въведени спрямо Главното управление на Генералния щаб на руските ВС (бившето ГРУ – Главно разузнавателно управление). Общо в списъка влизат 28 структури. Според твърденията на правителството на САЩ, всички те е една или друга степен са помагали на Иран, Сирия и Северна Корея да разработят крилата или балистични ракети. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.