В списъка влизат ръководителите на избирателните комисии на Крим и Севастопол

Съветът на ЕС реши да включи още петима кримски чиновници в черния списък със санкционирани лица заради това, че в Крим е било организирано гласуване на изборите за президент на Русия на 18 март 2018 г. В списъка влизат ръководителите на избирателните комисии на Крим и Севастопол. Решението беше публикувано в Официалния вестник на ЕС и влиза в сила от днес, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

САЩ със санкции срещу Русия, Китай, Иран, КНДР и организации от Турция и Саудитска Арабия

"Съветът на ЕС добави пет физически лица в списъка с ограничителни мерки, свързани с действия за подкопаване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна", се казва в публикацията в Официалния вестник. Допълва се, че те са включени заради участието си в организирането на гласуване в Крим на изборите за президент на Русия на 18 март 2018 г., защото по този начин те дейно са подкрепили политика, подкопаваща суверенитета на Украйна. "Тези пет лица заемат отговорни длъжности в избирателните комисии на Крим и Севастопол", се казва в съобщението.

Киев разшири санкциите срещу Русия

В черния списък са добавени: заместник-председателят на избирателната комисия на Крим Инна Гузеева; секретарят на комисията Наталия Безрученко; председателят на избирателната комисия на Севастопол Александър Петухов; заместникът му Мирослав Погорелов; както и секретарят на комисията Анастасия Карпанова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.