Потвърдена е смъртта на 110 жертви на катастрофата

Намерена е една от двете черни кутии на разбилия се в петък край Хавана пътнически самолет. Това съобщи кубинският министър на транспорта Адел Искиердо, цитиран от БГНЕС.

В петък "Боинг 737-200", изпълняващ полет от Хавана за Олгин, падна недалеч от летище „Хосе Марти“ минути след излитането си. На борда е имало 113 души. Вече е потвърдена смъртта на 110 от тях. Три жени са в болница в критично състояние.

5 деца са сред жертвите на самолетната катастрофа в Хавана

Куба обяви двудневен траур за жертвите от катастрофата.

Мексиканската главна дирекция за гражданска авиация изпрати екип от специалисти, които да помагат на кубинските власти. Американската компания „Боинг“ мобилизира технически екип, който да се отзове при евентуална нужда от страна на Хавана.

"Боинг 737" на авиокомпанията "Cubana de Aviacion" е бил взет под аренда от мексиканската авиокомпания "Глобъл Еър". Самолетът, който е построен през 1979 г., според мексиканските власти е минал технически преглед последно през ноември 2017 г.

Пътнически самолет със 113 души на борда се разби в Хавана (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Мексико, бивш пилот на компанията „Глобъл Еър“ заяви в интервю, че между 2005 и 2013 г. е установявал някои пропуски в поддръжката на самолетите.

Има много компетентни механици, но липсват резервни части“, каза той. И уточни, че е работил с пилота на падналия самолет Хосе Луис Нунес, когото определя като „много способен и в много добра форма“.

Кубинските власти назначиха разследване, което да установи причините за катастрофата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.