Какви са мотивите на съда и ще обжалват ли родителите решението?

Бившият кмет на Трън Станислав Николов, който блъсна 6-годишно дете с джипа си и му нанесе травми за цял живот, е невинен. Решението е на Пернишкия районен съд. Мотивите все още не са ясни. Близките на пострадалия Ивайло определят решението като скандално и смятат да се борят за справедливост до край.

МАЙКА НА ПРОТЕСТ: Бави се делото срещу бивш кмет, блъснал сина й

Детето бе пометено от кметския джип в края на 2015 г. пред училището в Трън. Първоначалната версия на разследващите беше, че то не е ударено, а се е блъснало само в кметския автомобил. След намесата на NOVA разследването претърпя пълен обрат. Делото беше преместено от Трън в Перник по нареждане на главния прокурор.

ЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Кмет, блъснал дете, се отказа от поста си

От прокуратурата признаха още, че свидетели на инцидента са били притискани да мълчат, за да затруднят разследването. Към някои от тях са били отправяни и смъртни заплахи. Всички автотехнически експертизи, както и съдебно-медицинската, показаха, че вината за инцидента е на Станислав Николов.

Свидетели са заплашвани да мълчат по делото срещу кмета на Трън

Защо обаче съдията е постановил, че той е невинен? Отговорът на този въпрос потърси екип на „Здравей, България”, който се срещна с близки на пострадалото дете. Според тях изходът от делото е абсурден и решението на магистратите не е обективно.

Три години след инцидента Ивайло все още се възстановява. Той ходи на психолог, а травмите му са за цял живот. За това време Станислав Николов не е попитал как е детето, нито се е извинил.

Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата ще протестира оправдателната присъда. Близките на Ивайло обжалват решението на съда и продължават на следваща инстанция. Все още се надяват на адекватно наказание за бившия кмет на Трън.

Засега Станислав Николов и неговата защита отказват коментар.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.