Станислав Николов отива на съд заради блъснато дете

След разследване на Вероника Димитрова, кметът на Трън Станислав Николов отива на съд за блъснато дете. Вчера районната прокуратура в Перник внесе обвинителния акт срещу него. Той е обвинен в причиняване на тежка телесна повреда на шестгодишния Ивайло.

Момченцето е пометено от кметския джип пред училището в Трън. Инцидентът става в края на 2015 г. Първоначалната версия на разследващите, е че детето се е блъснало само в кметския автомобил. Свидетелите били заплашвани да мълчат.

По темата

„Ако дам показания и кажа истината, какво се е случило, ще се случат много лоши неща с мен”, твърди Любка, която е очевидец.

След като осветлихме случая, разследването претърпя пълен обрат.

„Автотехническата експертиза доказва със сигурност, че детето не се е блъснало в джипа само, а джипът го е блъснал. Това е негова защитна теза. Имал е и видимост, и техническа възможност да спре. Експертизите показват, че се е движил с 25 км в час, ако се е движил с до 11км, ударът е можело да бъде предотвратен”, коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес майката на Ивайло е върнала надеждата си.

„Повярвах в доброто, повярвах в справедливостта. Детето ми е защитено. Очаквам справедливо наказание за кмета на Трън за всичко, което причини на детето ми”, казва Анита Гълъбова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.