За Страхил Стоянов са гласували 497 души, а опонентът му от БСП Веселин Тушинов е получил 470 гласа

Кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов печели кметските избори в село Галиче. Това сочат данните от предварителното преброяване на бюлетините.

Правото си на глас през днешния ден са упражнили около 1000 души от общо 1500 избиратели. За Страхилов за гласували 497 души, а опонентът му от БСП Веселин Тушинов е получил 470 гласа. Избирателната активност е била повече от 60%.

НАПРЕЖЕНИЕ В ГАЛИЧЕ: Обвинения в нарушения на кметския вот (ВИДЕО)

Привържениците на Страхил Стоянов заявиха, че през оставащата една година и два месеца от настоящия му извънреден мандат той трябва да покаже, че има желание да изпълни всичко, което им е обещавал по време на предизборната кампания.

Веселин Тушинов от своя страна заяви, че ще поиска касиране на вота заради хората, които и на двата тура наричаше „пришълци”. Част от тях били регистрирани на адреса на старо запустяло училище. Вратата, през която се твърдеше, че влизали те, се оказа, че е евакуационна - може да се отваря отвътре, но не и отвън, а точно срещу нея патрулираха полицаи.

Миролюба Бенатова представя: По изборите в Галиче

Припомняме, че до изборите се стигна, след като през февруари съдът прекрати правомощията на предишния кмет на населеното място Ценко Чоков, защото от 2016 г. е в ареста и не може да изпълнява задълженията си.

4,5 години затвор за бившия кмет на Галиче Ценко Чоков (ВИДЕО)

Преди малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.