Актуализиран е списъкът с лицата, чиито активи са замразени

ЕС удължи с още една година санкциите срещу сирийското правителство заради "продължаващи репресии срещу цивилното население", предаде БГНЕС.

На среща в Брюксел 28-те външни министри се обединиха около мнението, че санкциите срещу режима на президента Башар Асад ще бъдат продължени до 1 юни 2019 г. Те също така актуализираха списъка с физическтите лица, които са обект на забрана за пътуване и замразяване на активи.

СЛЕД УДАРИТЕ В СИРИЯ: САЩ готвят нови санкции срещу Русия, ЕС се въздържа

Общо 259 души и 67 организации сега са подложени на санкции от ЕС.

"Предвид продължаващите репресии срещу цивилното население, ЕС реши да запази ограничителните си мерки срещу сирийския режим и неговите поддръжници, в съответствие със стратегията на ЕС за Сирия", посочва в изявление Европейският съвет, който обединява държавите-членки. 

Макрон: Ударите срещу Сирия бяха успешни от военна гледна точка

Сегашните санкции на ЕС срещу Сирия включват ембарго върху петрола, ограничения за определени инвестиции, замразяване на активите на сирийските централни банки, държани в ЕС, и ограничения върху износа на оборудване, което може да бъде използвано за репресии.

ЕС настоява за възобновяване на мирните преговори, водени от ООН в Женева, като средство за прекратяване на сирийската гражданска война, която се разрази от 2011 г. насам.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК