Ня етикетите на колбасите вече ще четем колко месо има в тях

През последните дни в България отново се заговори за качеството на хранителните стоки. Вече на етикетите на колбасите ще четем колко точно месо има в тях. Регламентирано е, че в кренвиршите месото трябва да е минимум 50%, а в каймата трябва да бъде поне 70-80 на сто. 

Колко ще бъде минималното количество месо в колбасите?

Новите правила, подготвени от Министерството на земеделието, породиха дискусии в интернет, а социалните мрежи бяха залети от клипове, които демонстрират как се правят различни месни продукти, съобщава dariknews.bg.

Всички кадри са заснети в чуждестранни фирми, предимно в САЩ и в различни азиатски страни. 

САЛАМИ С МЕСО: Какви стандарти ще въведат за месото и млякото?

Някои от тях изглеждат стряскащо. Един от най-коментираните клипове илюстрира направата на кайма. Кадрите показват, че заедно с месото се смилат пилешки крака, кожи, свински уши. Успокояващото е, че видеото категорично е заснето далеч от България. 

Въвеждат минимално съдържание на месо в колбасите

Клипът предизвика множество критики и догадки как се случват нещата в българските фирми за месни продукти, които пазят производствения процес в тайна, но подчертават, че се гордеят с качество. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.