Двамата ще обсъдят сътрудничеството между двете страни

Знакова среща на премиера Бойко Борисов с президента на Русия Владимир Путин. Българската делегация пристигна в страната.

Първата среща ще е с премиера Дмитрий Медведев, след което Борисов ще се види на четири очи с Владимир Путин. Във фокуса на разговорите ще са общи енергийни проекти.

Румен Радев: Визитата ми в Москва беше важна крачка за възстановяване на доверието (ВИДЕО)

Двете делагации обсъждат газовия хъб „Балкан” и възможността България да стане разпределителен център за синьо гориво. Очаква се още Путин и Борисов да говорят за рестарта на АЕЦ "Белене" с евентуално руско участие.

В българската делегация пътуват петима министри, сред които енергийният Теменужка Петкова и финансовият Владислав Горанов. В разговорите на високо ниво ще участва и изпълнителният директор на „Булгартрансгаз”. 

Радев и Путин с първи разговор в Сочи (ОБЗОР)

Срещата се определя като изключително важна, тъй като до момента Путин и Борисов са имали само две официални срещи - през 2009-а в Полша и година по-късно в София. Тогава във фокуса на разговорите беше проектът "Южен поток", а Борисов подари на Путин куче.

Днес премиерът ще подари на руския президент икона на Исус Христос Вседържител, специално изработена от монах в Света гора и покрита с 24- каратово злато.

 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.