Коя е баба Вела и защо се кръсти като християнка в джамия?

Даниела Тренчева разказва за една жена, която се кръсти в джамията като християнка, защото наистина от душата си вярва, че Бог е един. Баба Вела помага на всички, независимо от религията.

Живее в Айтос, в малка къща, която е събрала милиони съдби. Опашките за лечение, защитаване, поощряване, изневеряване и каквото и да било друго не са пред болниците, а пред двора ѝ. Тя е лекувала владики, доктори, депутати и все хора, на които разчитаме.

Тази душа почти на 100 години се моли за всеки, който отива при нея, търси мъката на всеки, който влезе и дава надежда на всеки, който излезе…

"Ничия земя": Високопланинска медицина

"Ничия земя": Нестандартен образователен пример

"Баба Вела бае, лее куршум, гледа на боб, разваля магии. Но не, този път няма да видите гледачките с евтините реклами: "За всичко помагам, изпратете пари!" Този път ще ви срещнем с нея. Разликата е не само в годините. Разликата е във всичко онова, което си заслужава да видите в реално време, без магии и идолопоклонничество на суеверието. И да, да помагаш на всички не е избор, а наследстевена дарба и както тя го определя - догробен ангажимент.

Баба Вела казва, че има болести, които са по-силни от думите, защото понякога това, което си казваме разболява. И ако в оловото се отразява страхът на човека, проклятието се заравя в змийски гроб, а обръщането на кръв изцелява, то за лошия човек спасение няма", коментира Даниела Тренчева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.