"Високите очаквания върху нас тежат, но те могат да ни мотивират да бъдем винаги най-добрите", коментира Стефани Кирякова

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златните медали на смесеното си съчетание на три топки и две въжета на Европейското първенство, което се провежда в Испания.

Българските грации с европейска титла по художествена гимнастика

Грациите ни завършиха участието си в шампионата с 3 медала. Стефани Кирякова стана носител на златното отличие от Евро 2018. Татяна Воложанина от девойките пък спечели сребърен медал на обръч.

Грациите грабнаха 2 бронза от Европейското в Испания (СНИМКИ)

„Шумът около нашите гимнастички вече е голям, не само в България, но и в целия свят. Категорично отборът ни е сочен за абсолютен фаворит при ансамблите. В света на социалните мрежи е много трудно да успееш да отделиш момичетата от цялата тази „истерия” около тях. Естествено е, че те самите разбират, че имат най-големия шанс да спечелят. Когато знаеш, че си най-силният и на всяка цена трябва да спечелиш, защото очакванията на всички са големи - това тежи. Това са момичета, които са стъпили здраво на земята. Тяхната мотивация, желание и талант са на много високо ниво. Не се съмнявам, че ще продължаваме да ви радваме с успехите на този отбор”, коментира за „Здравей, България” Илиана Раева, председател на Българската асоциация по художествена гимнастика. 

Ансамбълът ни с изключително висока оценка за съчетанието с 5 обръча (ВИДЕО)

„Със сигурност това беше едно тежко състезание, което ни научи, че нищо не е спечелено до последния момент. Художествената гимнастика ми даде увереност и желание да се показвам. Сега смятам, че съм доста по-уверена в себе си. Високите очаквания към нас тежат, но те само могат да ни мотивират да бъдем винаги най-добрите”, коментира Стефани Кирякова, носител на златното отличие от Евро 2018.  

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.