Мъж направил знак "V" за победа с ръката, докато тя лежала на релсите след удар от влак

Мъж предизвика вълна от възмущение, след като си направи селфи пред жена в тежко състояние, ударена от влак. Инцидентът е станал на жп гара, която свързва градовете Милано и Болоня в Северна Италия на 26 май.

Какво се крие зад разтърсващата снимка на сираче сред гробове? (СНИМКИ)

Докато лекарите оказвали първа помощ на 83-годишната жена, мъжът застанал само на няколко крачки от тях, извадил мобилния си телефон и позирал за снимка. Той дори направил знак „V” за победа с ръката, според някои медии. Този момент бил уловен от фоторепортер, изпратен на място, за да отрази инцидента. Полицията видяла мъжа и го накарала да изтрие снимката, пише „Дейли Мирър”.

Кадри, заснети секунди преди да се случи трагедия (СНИМКИ)

Жената била откарана в болница и се наложило кракът й да бъде ампутиран.

Снимката обаче се появи на първите страници на италианските вестници. Така мъжът си навлече гнева на хората в цялата страна. Потребителите в интернет също се възмутиха от постъпката му.

Все още не е ясно как жената, която е от Канада, е била блъсната от влака. Една от версиите е, че може да е паднала на релсите, след като е слязла от грешната врата на влака, в който е пътувала.

ОПАСНА МОДА: Деца висят от 16-етажен блок в Пловдив

Фотографът, направил снимката, написа: „Хората напълно изгубихме чувството си за етика”. Той коментира още, че е тъжно, че сме забравили човечността си.

"Видял съм много престъпления и ужасяващи сцени, но не бях готов да видя точно това”, казва той пред „Global News”.

Автор: Десислава Димова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.