Родителите обвиняват хотела

Трагедия с българско дете в Турция. 7-годишно момиченце почина, след игра в аквапарк.

Детето е ритнато в корема от друго дете, докато се спускало по пързалка. Родителите обвиняват хотела в липса на спасители, които да следят водните съоръжения.

10-годишно дете се удави във водоем

Така започва една дълго чакана ваканция, която семейството подарява на двете си дъщери по повод Деня на детето. На фаталния 8-ми юни Вивиан се пуска за последно на една от любимите си пързалки в аквапарка.

В резултат на удара Вивиан е със спукан далак и кръвоизлив в стомаха. За няколко часа детето е местено три пъти от болница в болница. Лекарите обаче не успяват да го върнат към живота. Според семейството до трагедията се е стигнало заради липса на спасители, които да контролират спусканията.

3-годишно дете в Сливенско почина, след като падна в шахта

„Нашето дете - Вивиан се е пуснала по въпросната пързалка, след нея се пуска веднага следващото дете и я удря в корема”, каза майка й Антония Вачева.

В последната болница полиция посреща родителите и ги кара да подпишат документи на турски, които не разбират. По-късно разбират, че в тях пише, че няма да предявяват претенции към хотела. Близките на Вивиан обаче са категорични, че ще търсят справедливост и молят държавата за помощ.

Тежка катастрофа отне живота на 2-месечно бебе

„Да се изискат всички записи от този ден от камерите, всички разследвания, документи, от болницата, от полицията, от хотела...просто искаме хотелът да признае, че има вина и ако не да спре аквапарка, то поне да бъде обезопасен, за да не умират други деца”, каза Антония Вачева.

От външно министерство съобщиха за NOVA, че консулът ни Момчил Русинов вече пътува към турския курорт Дидим, където му предстоят срещи с прокуратурата, полицията и управителя на хотела. Страната ни ще изиска цялата информация за воденото разследване.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес