Инцидентът е станал до разклона за село Осеновец

2-месечно бебе загина при тежка катастрофа по пътя Шумен-Силистра. Инцидентът е станал в ранния следобед до разклона за село Осеновец, съобщиха от полицията. Сигнал за произшествието е получен малко след 14.20 часа. 

Лек автомобил с шуменска регистрация с две жени и три деца в него се блъснал челно в бус. Към мястото на катастрофата веднага са насочени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

След пристигането им било изяснено, че 29-годишна жена от село Венец била зад волана на леката кола, която навлязла в насрещната лента за движение и се ударила челно в буса със силистренска регистрация.

След удара в шуменската болница са откарани пътниците от автомобила - жената, която шофирала, 2-месечното й дете, спътничката й, която е на 28 години, и двете й деца - на 7 и 3 години. В болницата са транспортирани и 47-годишният водач на буса, който е от Дулово, както и 36-годишният негов спътник, също от Дулово.

50 коли и камиони в грандиозна верижна катастрофа в Мексико (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бебе е починало. Майката е с комоцио, оставена е под наблюдение в болничното заведение. За лечение са настанени и нейната спътничка, която е с черепно-мозъчна травма, както и 7-годишното й дете, което е с наранявания. По-малкото дете е освободено след преглед, а спътничката й е с черепно-мозъчна травма.

Водачът на буса е без наранявания, но спътникът му е с фрактури на лявата ръка и левия крак. Двамата водачи са правоспособни. Мъжът е тестван за алкохол, пробата му е отрицателна. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.