Областният управител на Добрич е подал жалба в Административния съд

Скандал разтърси Община Каварна. Поводът за неразбирателството е строителна дейност, извършвана на площад на брега на морето. Изграждат се тротоар и дъждовна канализация, но това затруднява достъпа до плажа.

Незаконни строежи се появиха на плаж „Кабакум” край Варна

Освен това ремонтът се извършва във време, в което вече важи забраната за строителство – тя е в сила от 15 май. Всичко това се случва с решение на Общинския съвет и въпреки официалния протест на областния управител на Добрич Красимир Кирилов. Той вече е внесъл и жалба в Административния съд по казуса.

Това е поредният епизод от сагата „Община Каварна строи незаконно”. Освен всичко друго, строят много бавно”, коментира независимият общински съветник Цонко Цонев в ефира на „Здравей, България”. Той сравни морския град със Сирия след бомбардировки.

Заместник-кметът Йордан Йорданов поясни, че се носят слухове, според които облагородяването е заради разположен наблизо хотел.

БЕТОН НА ПЛАЖА: Какво се строи на брега във Варна?

Площадът просто не може да остане в този вид за летния сезон”, категоричен е Йорданов.

Стамат Стойчев – експертът, който отговаря за инвеститорския контрол, обясни, че ремонтът се налага заради безопасността на местните жители и гостите на Каварна.

Тук имаше стърчащи арматури и опасни изкопи”, каза Стойчев.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес