Йордан Цонев коментира предложението на Обединените патриоти

"Предложението на националистите за българския език е част от тази политика, която повишава етническото напрежение в България". Това заяви за "Здравей, България" Йордан Цонев от ДПС по повод законопроекта, изготвен от Обединените патриоти, който  задължава чиновниците вече да са задължени да обслужват гражданите единствено на български език. 

„Обединени патриоти” внесоха нов Закон за българския език

"В общините, в които етническите турци са мнозинство, всеки от администрацията е завършил висше образование и прекрасно владее български език и си служи с него", аргументира се той.

Защо промениха турските имена на местности в Стара Загора?

Той даде коментар и за решението на Общинския съвет на Стара Загора да промени арабски имена на местности и топоними с такива на български: "Защо след като в България има български граждани, които се казват Ахмед и Мехмед, защо да няма Ахмед Баир или Мехмед Чешма? Защо? Няма как те в собствената си родина да се чувстват добре".   

Относно преговорите между Скопие и Атина за името на Македония той заяви: "Балканите трябва да се освободят от историческите реминисценции, когато правят политика. Това на Балканите минира целия процес на стабилност и мир". 

Протест в Скопие срещу споразумението между Гърция и Македония

Той изтъкна, че позицията на ДПС е, че държавите от Западните Балкани трябва по най-бързия начин да бъдат интегрирани в НАТО и ЕС. Това ще даде стабилност на Балканите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.