Собственикът не знаел за ограничението

Започна проверка на плажа в Каварна.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

Басейнът, който беше изграден на метри от морето през май, се оказа достъпен само за гости на нов хотел, собственост на Валентин Николов. Той е близък до скандалния бивш депутат Живко Мартинов - Суджука.

Има ли незаконно строителство на плажа в Каварна?

Самият Николов заяви, че не знаел за ограниченията относно ползването на басейна, а строителството пречело и на неговите гости.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще сезира прокуратурата за строителните дейности, които се извършват непосредствено до плажната ивица. Това се случва с разрешението на общинските власти, въпреки че забрана за извършване на строежи е в сила от месец.

Строи ли се незаконно на плажа в Каварна?

"Препоръчвам на община Каварна да вземе спешни мерки и да спре строителните дейности до плажа в града. Това е абсолютно забранено след 15 май. Редно е било така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Зоната, която преди е осигурявала достъп до плажа, сега е възпрепятствана заради строителните дейности и причинява дискомфорт на туристите", коментира министър Ангелкова.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Искра Урумова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.