Лидерът на "Атака "определи като неоснователни критиките на президента за председателството

Волен Сидеров определи като неоснователни критиките на президента Румен Радев за ефекта от европредседателството. Една от критиките на президента е, че домакинството на България на Съвета на ЕС е било използвано за вътрешно-политически пиар.

Единственият отговор на управляващото мнозинство на президентските критики дойде не от ГЕРБ, а от по-малкия коалиционен партньор от „Обединените патриоти”.

Президентът разкритикува резултатите от европредседателството

Според Волен Сидеров в позицията на президента Радев има противоречия, критиките му са неоснователи и бяха сравнени с ученически грешки.

„Западните Балкани била тема, която България поставила, обаче не било достатъчно. В същото време се появила темата за миграцията. Е, как да наложим ние на Брюксел какво да бъде първо?”, попита Сидеров. „Държавният глава търси под вола теле. Просто не е държавническо. Ние не сме поставяли въпроса за Дунавската стратегия. Някой трябва да каже на президента, че председателството на България забранява поставянето на въпроси, които са за съответната страна. Трябва да се замисли много дали не прави тенденциозни нападки и дали не влиза в партийна линия?”, заяви Сидеров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.