Обиколката на България започна на 25 юни

В рамките на 2 месеца три автомобила на Google ще посетят над 40 български града, за да обновят пътните карти.

Обиколката на България започна на 25 юни. Този път камерите ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Функцията Google Street View е налична в България от 2013 година и непрекъснато се актуализира. Над 20 забележителности у нас са заснети на 3D. Сред тях са Народния театър в София и Античния театър в Пловдив.

Колите на "Гугъл" тръгват на обиколка

Данните от картите на Google са достъпни в над 85 страни по света, като потребителите могат да гледат 360-градусови графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Услугата е достъпна и за мобилни устройства.

Камери на "Гугъл" тръгват из страната, запечатват всичко по пътя си

С цел защита неприкосновеността на личния живот, преди всяко публикуване на събраните изображения се извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани.

Друга опция дава възможност за премахване на снимки, като потребителите могат да използват бутона „Подаване на сигнал за проблем” в долния десен ъгъл на всяко изображение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.