България ще влезе в голямата карта на света...

Както вече съобщихме, автомобилите на портала \"Гугъл\" тръгват на обиколка из страната. С кампанията България ще влезе в голямата карта на света, обединила до момента повече от 30 държави от всички континенти.

 

Ако видите този автомобил по улиците в следващите седмици, без паника. Така изглеждат колите, които ще фотографират България. Не крийте лицето си - технологията замъглява всяка физиономия. Номерата на автомобилите също се заличават.

 

В момента България присъства в системата \"Гугъл Мапс\" само с карта, сателитни и потребителски снимки. До няколко месеца обаче ще можем да виждаме красотите на родината и и  виртуално.

 

Магията на този проект са 360-градусовите панорамни снимки, които камерите на \"Гугъл\" правят по пътя си.
Колите с многото очи са по пътищата на планетата от 2007 година. Снабдени с камери от висок клас, те са като Биг Брадър. Валентин Лазаров е сред хората, които ползват интернет само при необходимост. Въпреки това той се опита да разгадае технологията на снимане: \"Завъртях се тук да преброя камерите. Стори ми се, че са 7 в кръг и 3 отгоре\".

 

Камерите ще видят всичко у нас. Както красотите в центровете на градовете, така и пословичните за Източна Европа панелни комплекси. В интернет пред света ще лъснат бидоните с кисело зеле и прането ни по балконите.

 

За два месеца колите ще обиколят всяко кътче на страната. От началото си  проектът срещна временни забрани в няколко страни, заради навлизане в личното пространство. Сред уникалните находки на Биг Брадър са заснето предложение за брак в американския град Ню Йорк, наркодилъри по улиците на Чикаго, уличен бой в Детройт и пияница в покрайнините на Лондон.

 

От \"Гугъл\" уточняват, че всеки от нас има право да подаде сигнал в системата \"Гугъл Мапс\", ако прецени, че не желае определена снимка да присъства в мрежата.