Доброволците са на мнение, че едно от нещата, които ги обединява, е, че всички обичат планината...


Въпреки че пожарът е овладян, все още има огнища, които тлеят. Именно по тази причина и днес, 6 юли, има доброволци, които ще помагат в наблюдението на засегнатия от пожара участък и ще продължат да изливат вода.

Сред доброволците, качили се и днес на Витоша, има адвокат:

Какво като съм адвокат? Аз съм привърженик на доброволческата инициатива и в частност на това млади, а и не само млади хора, да се грижат за гората и планината. Изобщо не се замислих", разказа Стефка Таренсова.

От 3-4 дни мъж, който работи като мениджър и със стриктно работно време, помага на останалите доброволци, като ги превозва:

„Помагам с това, защото никой не се грижи за тези млади хора, никой не иска да им помогне, даже като дойдат тук ги гледат като някакви навлеци."

Всички доброволци, застанали пред камерата на Нова ТВ, потвърдиха, че са отложили всичките си ангажименти и са се освободили от работа, защото са преценили, че могат да помогнат особено предвид разрастването на пожара.

Видяхме, че има нужда. Със сигурност можехме да помогнем с нещо, както предполагам и че направихме", обясни един от доброволците. Друг пък заяви, че всяка събота и неделя се качва на Витоша и при гледката не е можел да си спести ходенето и да не помогне.

Доброволците са на мнение, че едно от нещата, които ги обединява, е, че всички обичат гората и планината.

На въпрос на репортера на „Здравей, България" дали е имало някой, който се е опитал да убие ентусиазма им, те потвърдиха.

Какво разказаха доброволците, гасили пожара на Витоша – вижте във видеото.

 

Репортер: Вероника Димитрова