Поводът е изявление на "Витоша ски". Протести имаше и във Варна за Морската градина...

 

 

Хиляди се включиха в шествие, което тръгна от Орлов мост и стигна до парламента. Това бяха същите хора, които спряха поправката в Закона за горите

 

Въпреки че поправката в спорния закон не мина, противниците й се опасяват от нови опити за промени в последния момент. Поводът е изявлението на "Витоша ски", че пак ще провалят ски сезона на Витоша. 

 

В писмо до медиите „Витоша ски" обясниха, че протестиращите са водени от икономически интереси. 

 

Понеже обаче „Витоша ски" не пускат и лифтовете до планината, протестиращите настояват Столичната община да развали приватизационния договор за линиите до Алеко и Голи връх. Договорът може да бъде развален само при нарушения в частта за инвестициите, а според Общинската агенция за следприватизационен контрол, програмата се изпълнява. Вчера кметът на София заяви, че ще се допита до юристи

 

Шествието спря и пред Министерството на физическото възпитание и спорта заради разваления и спрян влек "Заека", преотдаден под наем на „Витоша ски". Зелените адвокати обясниха, че няма никакви пречки той да бъде ремонтиран, защото по думите им, Законът за устройство на територията го разрешава.

 

Шествието беше съгласувано със Столичната община и това наложи хората в превозните средства да изчакват докато протестиращите отминат. 

 

Във видеото вижте и подробности за протеста във Варна срещу застрояването на Морската градина. 

 

Репортер: Рада Богданова