Аделина има злокачествено туморно образувание и назначена химиотерапия, която няма къде да бъде извършена...

Семейство от Бургас ходи по мъките вече втора година, за да се справи със злокачественото туморно образувание на 19-годишната си дъщеря. Няма клиника, която да извърши необходимата химиотерапия, назначена от израелските специалисти.

 

След като не успяват да се преборят с тумора у нас, семейство Коджабашеви стига до клиника в Израел, където по думите на бащата спасяват живота на единственото му дете. Поради финансови затруднения семейството се завръща в България. Тук обаче проблемите продължават.

 

Драмата на семейство Коджабашеви започват преди повече от година, когато дъщеря им Аделина се оплаква от болки в крака. Бургаски лекари назначават ядрено-магнитен резонанс. Изследването правят лекари в софийската болница „Лозенец". Диагнозата е тумор в крака. Семейството се насочва към клиниката в Горна баня, където оперират Аделина. Проблемите продължават и родителите прибягват до скъпоструващо лечение в Израел. Плащат 32 хил. евро за 10-дневен престой. Парите набавят с ипотека на дома си.

 

На Аделина е извършена една химиотерапия. Заради липсата на средства втората трябва да бъде извършена в България. Бащата разговаря с проф. Бобев да приеме детето в болница „Царица Йоана".

 

Лекарят обаче насочва Аделина в онкологичното отделение на болница, но за възрастни. Пак според правилника обаче пациентите минават през комитет, който разглежда документацията от израелската болница.

 

Бащата се притеснява, че тежкото състояние на момичето не позволява то да бъде транспортирано отново до София. Но според професора лечението на детето може да се направи във всеки областен онкодиспансер.