Статистиката сочи намаляване на броя на загиналите

От Регионалното министерство предприемат мерки за подобряване на пешеходните пътеки, а за целта ще бъдат засилени нормативните изисквания, свързани с обозначаването, достъпността и осветеността им.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на съвместен брифинг с МВР.

Кметове искат промени в Наредбата за маркировката на пешеходните пътеки

"Много често псевдо експерти ни обвиняват, че при строителство и ремонт на пътни отсечки темата за пътната безопасност е поставяна на заден план – нищо подобно", коментира Нанков.

Във връзка с пътната организация той уточни, че в пиковите часове през летните месеци ще бъде ограничавано и движението на тежкотоварни автомобили по автомагистралите.

Фрапиращи пропуски при пешеходните пътеки

Очаква се в началото на следващата седмица да приключат ремонтите дейности по АМ „Хемус“ в участъка между Шумен и Варна.

Статистиката по-пътна безопасност показва, че през първите 6 месеца на настоящата година броят на загиналите е с 44 души по-малко спрямо същия период на предходната година, което от МВР отчитат като положителна тенденция.

Изтече срокът за проверката на "зебрите" в страната

„Създадена е организация от 1 юли до 15 септември да се провеждат специализирани полицейски операции – акция „Безопасно лято“ и акция „Ваканция. Да запазим живота на децата на пътя“, информира главен комисар Димитър Мичев от „Пътна полиция“.

Съвместно със Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ пък МВР стартира и ежеседмични проверки.

Защо държавата забранява цветните пешеходни пътеки? (ВИДЕО)

Пътните полицаи призовават водачите при шофиране това лято да правят повече на краткотрайни почивки заради високите температури и да пият повече течности, когато са зад волана.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.