Вижте каква е трансферната сума

Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо официално премина в тима на "Ювентус". От досегашния му клуб "Реал Мадрид" потвърдиха трансфера.

"Тези години в Мадрид и в този клуб бяха най-щастливите в живота ми. Мога само да благодаря на всички за любовта, която получих. Вярвам обаче, че е време да направя нова крачка в моя живот и затова поисках от клуба да бъда продаден. Надявам се феновете да ме разберат", обяснява самият Роналдо в обръщение към клуба, съотборниците си и феновете. 

От испанския клуб излязоха със съобщение, в което заявяват, че на база желанието на играча са се съгласили да продадат португалския футболист на "Ювентус".

„Реал Мадрид" иска да изрази своята благодарност към един играч, който помогна на отбора да бъде един от най-добрите в света и бе част от едно от най-ярките времена в историята на нашия клуб и на световния футбол“, се казва в съобщението на „кралете“.

„Отвъд завоюваните титли, спечелените трофеи и постигнатите резултати в областта на футбола през тези девет успешни години, Кристиано Роналдо бе пример за всеотдайност, работа, отговорност, талант и прогрес.

Той също така се превърна в топ голмайстор в историята на "Реал Мадрид" с 451 гола в 438 мача. Спечели общо 16 титли, включително 4 трофея от Шампионска лига, 3 от които последователни и 4 през последните 5 сезона. На индивидуална основа с фланелката на "Реал Мадрид" той спечели 4 „Златни топки“, 2 награди „The Best“ и 3 „Златни обувки“, сред много други награди.

За "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо винаги ще бъде един от неговите велики символи и уникален пример за следващите поколения.

"Реал Мадрид" винаги ще бъде твоят дом“, завършва съобщението на испанския гранд.

„Искаме да изразим благодарността си към един футболист, който доказа, че е най-добрият в света и беляза един от най-великите периоди в историята на нашия клуб и в световния футбол. "Реал Мадрид" винаги ще бъде твой дом“, пише в официалното съобщение на сайта на "Реал". 

От Кралския клуб не оповестяват трансферната сума. Все още не са ясни и детайлите около договора на португалеца с "Ювентус", но се очаква той да подпише контракт за четири години и да получава по 30 милиона евро на сезон.

Трансферната сума е 105 милиона евро, съобщи БТА, като се позова на официално съобщение на "Ювентус", с което се оповестява преминаването на Роналдо в "старата госпожа".

Осъдиха Роналдо на 2 години условно и глоба от 18,8 милиона евро

И РОНАЛДО СЕ ОТБЕЛЯЗА В INSTAGRAM С ПОЛУГОЛИ СНИМКИ (СНИМКИ)

Половинката на Роналдо с трогателно послание (СНИМКИ)

Кристиано Роналдо отново стана баща (СНИМКА)

Роналдо и Джорджина очакват момиченце (СНИМКИ)

Приятелката на Роналдо го заведе за риба (СНИМКА)

Кристиано Роналдо показа близнаците (СНИМКА)

Роналдо: Не гарантирам, че ще остана в "Реал" още един сезон (СНИМКИ)

СНИМКИ НА РОНАЛДО И ДЖОРДЖИНА ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ НА ДЖОРДЖИНА ВИЖТЕ ТУК

Подигравки за Роналдо – огледа се в телефон след удар в лицето (ВИДЕО+СНИМКИ)

Роналдо иска да прави кариера в киното

Семейна идилия в дома на Роналдо (СНИМКА)

Първи снимки на бебето на Кристиано Роналдо (СНИМКИ)

Футболните съпруги и приятелки, които разтуптяват мъжките сърца (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.