Тя трябва да бъде по-евтина от седмичната, която в момента струва 15 лева

Предложението ни е въвеждане на уикенд винетка с времетраене от 12.00 часа в петък до 23.59 в неделя.Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде БГНЕС. Нанков коментира внесените от ПГ на ГЕРБ промени в Закона за пътищата, целящи бързото въвеждане на тол системата в страната. „За новата винетка като цена, както и за тол таксата, ще имаме първоначални предложения до края на юли от Световната банка“, обясни министърът.

ВИНЕТКА "УИКЕНД": Определят начините на ползване на пътищата в страната

Уикенд винетката трябва да бъде по-евтина от седмичната винетка, чиято цена в момента е в размер на 15 лева. „Целта е да облекчим тези, които използват личните си автомобили само няколко пъти в годината за почивки и уикенди“, аргументира предложението регионалният министър.

СЛЕД СЕРИЯТА КАТАСТРОФИ: Защо се случват инциденти с камиони?

Той припомни, че предстои електронната винетка да влезе в сила в началото на 2019 година, а настоящата ще бъде последната, в през която водачите ще лепят хартиените стикери по стъклата на автомобилите си. Законопроектът предвижда още да бъде създадена необходимата администрация в Агенция „Пътна инфраструктура“, която да се занимава с тол системата и всички детайли по въвеждането ѝ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.