Вижте целия репортаж за борбата на Мадисън и майка й във видеото.

250 грама живот. Това би било заглавието на историята за малката Мадисън и нейните родители. Заради усложнения тя се появява на бял свят в петия месец от бременността и оживява.

България се включи в Световния ден на кенгуру-грижата

Преди да се роди Мади е мечта. Мечтата на Стела и Анатоли, които през 2014-та стават съпруг и съпруга.

„Всичко започна 2015-та година, след  доста неуспешни опити със съпруга ми да забременея”, разказва Стела.

 През 2017-та Стела се подлага на ин витро процедура.

Между 8 и 10% от новородените са недоносени

„Забременях веднага от първият път , решихме да сложим два ембриона, но единият ембрион го загубих още в пета седмица”, казва тя.

По време на бременността Стела има проблеми. Вдига високо кръвно. Тя и съпругът й имат различни резус-фактори, което прави бременността й рискова. В 23-тата седмица й прилошава. Приемат я в болница.

„Съпругът ми звънна в университетска клиника , в Улм, и те казаха на момента да тръгваме и след като ме прегледаха, се събраха абсолютно всички лекари, акушерки”, разказва тя. След това тя е под 24-часово наблюдение от вторник до събота, тъй като има опасност за живота им с бебето.

Стела ражда Мадисън с цезарово сечение. Но упойката не я хваща.

Всяка година 6500 българчета се раждат преждевременно (ВИДЕО)

„Горе-долу около 15-20мин в адски болки , но трябваше да търпя заради нея , много плаках, сестрите идваха до мен, бършеха ми сълзите, успокояваха ме , но в знаех, че тя се ражда по-рано и може и да не оцелее

„ Казаха ми, ако се случи нещо с нея, трябва да се подготвям за друго дете. И аз им казах, че имам дете вече, друго не ми трябва , не знам някакво вътрешно усещане си имах , че тя ще оцелее и ще се бори докрай”, разказва тя.

Мадисън-Анатоли, кръстена на баща си и баба си, се ражда между живота и смъртта. И е най-малкото поемащо си въздух бебе в болницата в Улм. Борбата за живота на Мади продължава месеци.

Вижте целия репортаж за борбата на Мадисън и майка й във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес