Екзалтацията е обзела гражданите и на двете страни финалистки

Аплодисменти, екзалтация, музика и танци – така приключи първото полувреме на мача. Атмосферата в Париж е много голяма. Мачът се следи от много фен-зони в Париж, като най-голямата е под Айфеловата кула на Марсовите полета, където още в 13:00 властите прекратиха достъпа, тъй като се достигна максимума от 90 хиляди човека. Ако Франция победи, на „Шанз-е-Лизе” се очакват 1 милион фенове.

Франция засилва значително мерките за сигурност. Повече от 100 000 служители на реда ще пазят сигурността в Париж и големите градове в страната. Очаква се милиони да излязат по улиците, за да празнуват, ако „петлите” грабнат купата.

ФИНАЛЪТ: Кой ще спечели Световната купа по футбол?

Президентът Еманюел Макрон ще подкрепя сънародниците си на стадиона "Лужники" в Москва.

В същото време в Хърватия цената на билетите за финала, продавани на черно, достигна космическите 10 000 евро. Страната поиска допълнителни места за мача, но ФИФА отказа, което развихри нелегалния пазар. Най-поносимите цени са тези от 1500 евро.

МАЛКИЯТ ФИНАЛ: Белгия спечели бронза на Мондиал 2018 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Свободни места в самолетите през последните дни нямаше, а хърватските туристически агенции спряха и организираните пътувания до Русия, защото всички места бяха запълнени. Затова желаещите да видят играта на своя отбор в Москва през последните часове пътуват по всевъзможни маршрути до руската столица.

Местните бюра за лични документи работиха дори и през вчерашния почивен ден, за да обслужват хората с изтекли паспорти, които искат да пътуват за финала.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортери: Яна Николова/Антоанета Николова

Кой ще спечели финала на Мондиала? Гласувайте за вашия фаворит в анкетата ни ТУК.

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.