Кой взе приза "Организация, допринесла за ограничаване и превенция на сивата икономика"?

Нови 10% изсветляване на сивата икономика за една година. Това сочат данните на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Те бяха представени по време на церемонията за връчване на годишните награди - "Икономика на светло".

КЛАСАЦИЯ СРЕД 158 СТРАНИ: По сива икономика България е близо до Африка

Отличието за "Организация, допринесла за ограничаване и превенция на сивата икономика" беше връчено от премиера Бойко Борисов. Тази година призът отиде при Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Манолова: Трябва да има личен фалит, защото длъжниците отиват в сивата икономика

След церемонията Борисов постави акцент на данните, представени от бизнеса и ги сравни с периоди, в които е управлявала опозицията.

ЛЕВ ИЛИ ЕВРО? Брюксел поставя нови условия пред членството ни

„Само за една година с нови 10% изсветляване на сивата икономика, борбата с корупцията, контрабандата. И то по критерии на АИКБ. Това означава повече приходи в бюджета - повече пенсии, по-високи заплати. Това е изключително важно и обективно измерено от моите политически противници”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Премиерът честити на победителите и на всички номинирани. Никой не може двете асоциациите да ги обяви за близки на правителството, изтъкна премиерът и се позова на графиките на АИКБ за изсветляването на икономиката, според които делът на сивата икономика за миналата година е достигнал 25 на сто, спрямо по-големите й равнища по време на мандата на БСП. Само за два месеца и половина служебно правителство - 120 млн. по-малко в Митниците, допълни Борисов и заяви, че тази графика е вярна, ако това правителство е на власт. Когато някой се прави на по-почтен от папата, да погледне графиките, допълни той. Премиерът подчерта, че ще бъде спазен ангажиментът контрабандата на цигари да падне от 34 на сто на под 6 процента.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.