Държавният глава коментира недоволството на собствениците на животни заради заразата

Президентът Румен Радев посети предишното си работно място - авиобаза "Граф Игнатиево", където откри параклис. Там държавният глава коментира протеста на животновъдите пред Министерския съвет и заяви, че той не е решение на проблема, както и подадените оставки.

Засега президентът не вижда основание да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата.

Президентът се срещна със собственици на избити животни (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Очаквам политика, чиито грешки да не се изкупуват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа", заяви Радев. 

"Протестът, който постигна някакъв успех вчера, не кореспондира изобщо с техните нужди и виждане как да възстановят поминъка си. Той послужи само за отслабване на напрежението, но проблемите остават и растат", допълни Радев.

По думите му е крайно време държавата да се замисли за една сериозна и устойчива политика.

Протестиращите фермери опитаха да щурмуват сградата на МС (ВИДЕО+СНИМКИ)

Румен Радев отхвърли обвиненията, че служебното правителство, което е назначил, е увеличил делът на сивата икономика. Той заяви, че "това е абсолютно невярно" и посочи, че служебното правителство е внесло в хазната 1,6 млрд. лв. от акцизни стоки и несъбрани вземания. 

Президентът отправи критика към правителството, че лобирането отвън за членството ни в Шенген няма да има успех, ако не се вземат мерки отвътре за справяне с престъпността и корупцията. 

ГНЯВ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.