Френската актриса разказва за трудното си детство

Известната френска актриса Изабел Ясмин Аджани е родена на 27 юни 1955 г. в Париж. Дъщеря е на алжирския емигрант Мохамед Шариф Аджани и германката Аугуста. На 12 години играе в любителски театър, на 15 години по време на лятната ваканция се снима в своя първи филм „Малкият въглищар“ и продължава да се снима във филми. През 1974 г. играе в театър „Комеди Франсез“ пиесите „Училище за жени“ и „Ундина“, след което е поканена да подпише 20-годишен договор, но отказва, отдавайки предпочитание на киноактьорската си кариера.  

Филмът, който я прави световно известна, е „Историята на Адела Ю“ на Франсоа Трюфо. В него тя играе ролята на обезумялата дъщеря на Виктор Юго.  Благодарение на него кинокритиците наричат таланта й чудовищен, а нея самата „най-красивото чудовище на киното.” Тогава е номинирана за „Оскар”, а втората номинация идва през 1989 г. Носителка е на 5 награди "Сезар". Това е ненадминат рекорд. 

Най-известните филми с нейно участие са „Камий Клодел“, „Историята на Адел Ю“, „Квартет“, „Кралица Марго“, „Убийствено лято“ и „Обладаване“.

През 1980 г. се ражда синът ѝ Барнаби Нюитен от кинематографиста Брюно Нюитен. После има кратка романтична връзка с американския актьор Уорън Бийти. През 1995 г. се ражда синът Габриел ѝ от британския актьор Даниел Дей-Луис, с когото живее в Лондон повече от пет години. През 2002 г. се проваля шумно афишираната ѝ сватба с композитора Жан Мишел Жар, като за причина се изтъкват честите му изневери.

СНИМКИ НА УБИЙСТВЕНО КРАСИВАТА ИЗАБЕЛ АДЖАНИ ПРЕДИ И СЕГА ВИЖТЕ ТУК

Талантливата актриса разказва за трудното си детство, връзката с баща си и конфликтите с майка си в откровено интервю за списание "Les Inrocks". 

"Беше много трудно", признава Изабел Аджани. Баща ѝ Мохамед Аджани е алжирски механик. По време на Втората световна война е нает от френската армия. Той се среща с майката на Изабел, Ема Швайнбергер в Германия по време на военната си служба.

"Майка ми нямаше професия. Тя беше отвлечена, почти отвлечена, когато навърши 25 години, от баща ми, който е бил на 18 години. Те бяха много красиви. Тя вече е имала две малки деца. Той я убеди да го последва, обещавайки ѝ, че ще постигне целите си ... Тя беше заложник, който не можеше да прости на похитителя си", разказва Изабел Аджани.

МОНИКА БЕЛУЧИ – ЕДНА НЕУВЯХВАЩА КРАСОТА (ГАЛЕРИЯ)

Баща ѝ е бил изключително строг с нея.

"През цялото ми детство и юношество той ме караше да свеждам очите си пред мъжете, да бъда незабележима, да не показвам как се чувствам", разказва още актрисата.

"Професията, която открих, беше невероятен пробив. Да бъде актриса е било най-вече начин да избяга, включително от влиянието на майка й, която не искаше да ходя на фитнес, танци или на концерти", добавя тя.

Аджани казва, че майка й не е имала амбиции за нея. "Не беше успяла в живота си като жена и просто не намираше за справедливо, че аз ще успея. Бързо разбрах, че съм в опасност. Чувствах, че ще се спася чрез театъра и литературата. Аз продължих да вярвам, че трябва да мечтаеш, за да оцелееш", споделя актрисата.

ВРЕМЕТО НЕ ПРОЩАВА: Световните секссимволи – преди и сега

10 ЦИТАТА ОТ ИЗАБЕЛ АДЖАНИ:

 „Красив е човекът, който може да ви направи красиви.”

„Не се страхувам от това да стана по-малко привлекателна, винаги съм се страхувала от това да не бъда изобщо красива.”

 „Когато обичаш някого, смяташ, че си длъжна да му помогнеш да се промени. Това е типично женска илюзия. Любовта не може да бъде терапия.”

„В любовта човек трябва да постъпва простичко – да избира хора, достойни за своите обещания и да се разделя с тези, които не ги изпълняват.”

„Моят живот е подчинен на чувствата, а не на амбициите“

„Актьорите напомнят деца, спрели в развитието си.“

„Животът си струва да се живее, но не си струва безкрайно да се разсъждава за него.”

„Страстта изненадва. Човек не я търси. На другия ден тя може просто да му се случи.”

„Да се промениш – това е най-трудното нещо за постигане.”

„Ние защитаваме своето същестуване като обичаме себе си по-силно. Това е тайната.”

Редактор-стажант: Мариела Иванова

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Бриджит Бардо - от "грозното патенце" до секссимвол (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Звезди, които днес са неразпознаваеми

15 от най-сексапилните жени на 90-те (СНИМКИ – ПРЕДИ И СЕГА)

Миньончета за милиони: Секси, горещи и неустоими (ГАЛЕРИЯ)

25 звезди, които през годините се промениха до неузнаваемост

Как се промениха през годините актрисите от хитови романтични филми? (ГАЛЕРИЯ)

Звезди, които на 40 и 50 изглеждат по-добре, отколкото на 20

29 звезди с отвратителен характер

КАКВО СЕ СЛУЧИ С ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪБЛАЗНИТЕЛКИ НА ХОЛИВУД? 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.