Смъртта на Натали Ууд остава сред загадките в Меката на киното

Какво се случи с Натали Ууд? Звездата от „Уестсайдска история” води бурен живот, а смъртта ѝ беше неочаквана и шокираща за всички.

Красавицата от „Уестсайдска история” – Натали Ууд беше Дженифър Лорънс на нейното време, а шокиращата ѝ смърт остава една от най-големите мистерии на Холивуд, пише „Express.co.uk".

По темата

В началото на 60-те Ууд е най-горещата млада актриса в света. Тя има успешна кариера в киното още от дете. През 1947 г. е сред звездите в коледния хит „Чудо на 34-та улица”, когато е едва 8 годишна. На 17 години е номинирана за „Оскар” за поддържаща роля в „Бунтовник без кауза“.

СНИМКИ НА НАТАЛИ УУД ВИЖТЕ ТУК

Тогава обаче се появява поредица от провали, които може да съсипят кариерата ѝ.

Може ли Ууд да направи почти невъзможната трансформация, за да получи роли за възрастни?  Две големи филмови продукции от 1961 година ще дадат отговор на този въпрос веднъж за винаги.

През 1961 година Ууд получава главната роля в „Уестсайдска история” – филм номиниран за 11 и спечелил 10 „Оскар”-а.  Тя получава огромно признание за ролята си, въпреки че е дублирана от Марни Никсън там където трябва да се пее.

Същата година Ууд се снима във „Великолепие в тревата”. Получава третата си номинация за „Оскар” и става най-младата актриса с толкова номинации до момента, в който Дженифър Лорънс я настига.

Двата филма показват таланта ѝ да играе роли на съблазнителка по начин, който отговаря на обществените нагласи по онова време.   

Следващата ѝ роля е на най-известната стриптизьорка в историята на Холивуд, което „циментира” позициите ѝ на една от най-големите екранни красавици на всички времена и на велика актриса.

През 1962 година играе свенлива циганка в „Циганка”,

Личният ѝ живот също е бурен. През 1957 година Ууд се омъжва за холивудския красавец Робърт Уагнър, когато е едва 19-годишна. Разделят се през 1961 година и официално се развеждат през 1962 година.

През 60-те взима участие във филми като „„Дейзи Кловър отвътре” и „Любов с точния непознат”, за ролята в който получава трета номинация за „Оскар”.

Става зависима от аналитика си и отказва участие в „Бони и Клайд” за да не пропуска часове при него.

През 1969 година Ууд участва в „Боб, Керъл, Тед, Алис“. Актрисата заснема още четири филма и забременява от втория си съпруг Ричард Грегсън с първото си дете. Ууд се оттегля от кариерата си и отказва роля във „Великият Гетсби”. 

Скоро Ууд заподозира съпруга си в изневяра и през 1972 година двамата се развеждат. Връща се при първия си мъж Робърт Уагнър и през 1974 година им се ражда дъщеря.

През 1980 печели „Златен глобус” за роля в телевизионния сериал „Оттук до вечността”.

През 1981 година, едва 43-годишна, името на Натали Ууд отново е водеща новина – този път не с успеха си, а с шокиращата си смърт.

На 28 срещу 29 ноември през нощта известната актриса пада зад борда на семейната яхта. На сутринта сутринта тялото ѝ е изхвърлено край бреговете на Калифорния на 1 миля от мястото на инцидента.

Следователят, търсил причините за смъртта на актрисата, е написал в документите „случайна смърт от удавяне и хипотермия ”. В тялото ѝ са намерени следи от алкохол и медикаменти, което довели следователя до заключението, че Ууд може да се е подхлъзнала, докато се е опитвала да се качи отново на борда.

Робърт Уагнър наскоро отново проговори за скръбта си след загубата на любимата му: „Когато Натали умря, мислех, че животът ми е свършен”.