Той благодари на всички, които помагат в гасенето на пожарите и евакуирането на хора

"Целият държавен механизъм е впрегнат и целта на всички ни е да ограничим катастрофалните последствия от този феномен. Това е труден момент за Атика, това е трудна нощ за цяла Гърция". Това заяви министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас, след като се запозна със ситуацията в Координационния център на противопожарната служба в Каландри, информира гръцката държавна агенция АНА-МПА, цитирана от Агенция "Фокус". 

ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В АТИНА: Увеличава се броят на загиналите в пожарите (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В момента работят повече от 600 мъже и жени от противопожарната служба, подпомагани от повече от 300 противопожарни коли на три големи фронта", каза още гръцкият премиер. 

Няма данни за пострадали българи при пожарите в Гърция

Ципрас призова всички хора да обединят силите си, за да постигнат най-доброто. Той отбеляза, че всички гърци трябва да бъдат в постоянна бдителност, единство и усилия, за да се справят с трудната ситуация за Атика. И благодари на всички мъже и жени, които помагат в гасенето на пожарите и евакуирането на хора. 

Борисов предложи помощ за засегнатите от пожарите райони в Гърция

"Доброволци и по-специално пожарникари, мъже и жени, които успяха да спасят много животи чрез саможертвата си", каза още Алексис Ципрас. 

ВСИЧКО ЗА ОГНЕНИЯ АД В ГЪРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.