"Дал съм разпореждане в Атина да бъде сформиран 24-часов кризисен щаб", заяви зам.-външният министър Георг Георгиев

Посолството на България в Атина съобщи, че към този момент няма информация за пострадали български граждани при пожарите в Гърция. Наши сънародници не са търсили съдействие от кризисния щаб, сформиран към мисията ни.

ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В АТИНА: Увеличава се броят на загиналите в пожарите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Постепенно се възстановява движението в двете посоки на пътя Коринт-Атина. Ситуацията с бушуващите пожари в Гърция обаче остава тежка, информират от МВнР.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОЖАРИТЕ КРАЙ АТИНА

„Дал съм разпореждане в Атина да бъде сформиран 24-часов кризисен щаб, който да бъде с целия си капацитет на разположение на граждани, които биха искали да потърсят помощ или информация. Външно министерство също е постоянно на линия, така че сме в готовност да реагираме при всякакво създало се обстоятелство”, обясни в „Здравей, България” зам.-външният министър Георг Георгиев.

ОГРОМНИТЕ ГОРСКИ ПОЖАРИ СТИГНАХА АТИНА: Евакуация на цял квартал (ВИДЕО+СНИМКИ)

МВнР препоръчва на българските граждани, които се намират на територията на южната ни съседка, да следват стриктно указанията на службите за пожарна безопасност и бреговата охрана.

В случай на необходимост, нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб на телефон +30 6937 096 220.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.