Местните не вярват, че извършителят ще бъде наказан

Напрежение в Челопеч заради 10-годишно момиченце, прегазено на пешеходна пътека. Инцидентът се е случил преди няколко дни. Зад волана е бил 20-годишен младеж, който е бил задържан за 24 часа и след това пуснат на свобода.

Шофьорка блъсна дете на "зебра"

Детето в момента е в "Пирогов" с множество травми, но без опасност за живота.

Инцидентът провокира жителите на селото да се съберат пред сградата на кметството в четвъртък сутринта.Те не вярват, че младежът ще бъде наказан. По думите им на това място стават много произшествия и вече пет деца са били помитани от автомобили.

Започват мерки за подобряване на пешеходните пътеки

"Трябва по някакъв начин да се спре това нещо. Не искам да остане безнаказано", заяви бащата на раненото момиче.

Охранителни камери са заснели инцидента. На тях се вижда как част от пешеходната пътека е заета от спрял автомобил, заради който шофьорът твърди, че не е видял детето.

Пиян шофьор блъсна пенсионер на "зебра"

Кметът на Челопеч обясни, че момиченцето е пресякло в последния момент.

"Това е Подбалканският път. Той е изключително натоварен. Няма култура за шофиране, особено при по-младите шофьори. Единственото решението е да се направи околовръстен път, чиято инициатива е от 1976 година. Пешеходната пътека беше компенсация, докато се построи пътят. Няма как да се сложат легнали полицаи, защото е главен път", добави кметът.

Шофьорът не се е укрил. На място се е опитал да окаже първа помощ. Експертиза ще докаже с каква скорост е шофирал.

Шофьор и пешеходец се сбиха на кръстовище в Бургас 

Местните искат да се построи околовръстен път, за да се реши проблемът. Образувано е досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда. Разследването и експертизите ще решат кой е виновен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.