То беше наложено от Румен Радев на 24 юли 2018 г.

Почти единодушно народните представители подкрепиха ветото на президента, с което той върна текстове от Закона за приватизацията. Според проблемните текстове, ангажиментите на купувача по приватизационни договори намаляват от 10 на 5 години и това важи и за вече сключени договори.

Оспорените от държавния глава текстове бяха отхвърлени със 185 гласа „против” и 2 „въздържал се”.

Аргументите на Румен Радев бяха, че с тези промени се нарушава обществения интерес, а от опозицията атакуваха, че промените се правят, за да обслужат определени бизнесмени. Спорните текстове бяха внесени от депутати от Атака и ВМРО.

Президентът наложи вето на разпоредби от Закона за приватизацията (ВИДЕО)

„Това, което е важно да кажем, че когато говорим за сделки за приватизация, тези политически сили, които са отдясно на залата, те не се участвали в тази приватизация и не са участвали в приемането на законодателство по темата в годините напред”, коментира Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ.

Депутатите от икономическа комисия единодушно подкрепиха президентското вето

„Това, което направихте днес, беше дъното. Държанието ви показва едно - власт и пари са се срастнали в едно. В България има бизнесмени, които се купуват от политици. Това е модел, изграждан 29 години”, на мнение лидерът на БСП Корнелия Нинова.

А бизнесменът Кирил Домусчиев излезе с коментар във Facebook, след като името му беше свързано с промените в Закона за приватизацията.

Депутатите разглеждат ветото на Радев за Закона за приватизацията

„Продължаваме да строим и инвестираме. Това създава работни места за специалисти и вдига заплатите. Не празните приказки, лъжите и популизмът”, написа Домусчиев в официалния си профил в социалната мрежа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.