По неофициална информация акцията е започнала още в сряда

Организирана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици е задържана при спецакция в Бургаска област на 2 август, съобщиха от прокуратурата.

По информация на NOVA в ареста са приближени на Димитър Желязков-Митьо Очите.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Акцията е проведена от Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП.

В съобщението се казва още, че групата се ръководи и в нея участва известно лице от криминалния контингент.

Задържани са общо 19 души, предаде БТА, като се позова на  заместник-главният прокурор Иван Гешев

До края на деня ще стане ясно колко от тези хора ще са обвиняеми, според събраните доказателства.. 

ГОДИНА СЛЕД СТРЕЛБАТА ПО МИТЬО ОЧИТЕ: 10 души отиват на съд

Разследването продължава. В момента на различни адреси работят разследващи полицаи, има двама прокурори от Специализираната прокуратура и съдия от Специализирания съд, пред който се извършват определени процесуални действия.

 Димитър Желязков - Очите е обявен за общодържавно издирване.

Иван Гешев добави, че ще бъдат използвани всички механизми на международната правна помощ за издирване - европейска заповед за арест и Интерпол. По думите му е имало информация за това, че Желязков се кани да напусне страната, но приоритетно усилията са били насочени към реализирането на днешната акция, която и в следващите три дни продължава. Освен това е имало планирани действия отпреди месец, които са извършени днес. 

До момента са претърсени десетки адреси. Има намерено оръжие. Ще има обвинения за палежи на коли и обекти, каза още Иван Гешев, цитиран от БТА. Групата е действала по Южното Черноморие. Ползвала се е с определено влияние и в страната. В подкрепа на това Гешев каза, че в една от къщите в несебърското село Кошарица полицаите са заварили жената и дъщерята на мъж, който е от известен кръг в Плевен и в момента е подсъдим в Специализирания съд.

Паралелно с арестите и събирането на доказателства срещу престъпната група тече и акция на полицията. На входа на Бургас служители на МВР проверяват луксозни автомобили.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.