Момчето е в болница с тежки изгаряния

13-годишно дете е с опасност за живота, след като се качи на покрива на товарен вагон. Образувала се е волтова дъга и при контакт с тялото детето е получило тежки изгаряния.

Волтова дъга уби строителен работник в Хасково

Инцидентът е станал на шести коловоз на гарата в Стара Загора. В късния следобед вчера група деца заедно с една от майките минават през района на жп гарата. Засега по неясни причини 13-годишният Петко се качил върху зърновоз.

Детето е настанено в болница в Пловдив с опасност за живота. Всичките му близки са там и организират акция по кръводаряване, а в махалата, където живее семейство, си обясняват инцидента с това, че децата са палави.

Волтова дъга уби трима в софийско село (ВИДЕО)

Къщата на семейството е празна, а съседите не знаят кои други деца са били на гарата. Тя се охранява от двама жандармеристи. Достъпът обаче е свободен, а единственото, което оказва, че качването е забранено, са табели.

ЗАРАДИ СЕЛФИ: 14-годишно момче е в кома

Освен 13-годишното момче, в Клиниката по изгаряния в Пловдив е настанено и 7-годишно момиченце от близкото до Стара Загора село Змейово. То е ударено от волтова дъга преди няколко дни, когато се качило на метален стълб в селото.

Със случая се занимава Районната прокуратура в Стара Загора.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.