Съпругата на Джордж Клуни доказва, че има куража и ума да промени света

Тя е адвокат от висока класа с безупречно чувство за стил. От спиращи дъха дизайнерски рокли до вдъхновяващи речи - тя е нежна, без да полага много усилия за това. Дългогодишният й опит като юрист, съпътстван от неповторимия й вкус за тоалети, доказват, че тя има куража и ума да промени света.

Красивата съпруга на холивудската звезда Джордж Клуни - Амал Аламудин, е роденa на 3 февруари 1978 г. в Бейрут, Ливан. През 80-те години на миналия век заради Ливанската гражданска война семейството напуска родината си и се установява в Джерардс Крос, Бъкингамшир.

СНИМКИ НА КРАСИВАТА АМАЛ КЛУНИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

През 2000 г. Амал завършва колежа "Сент Хю" в Оксфорд. След това постъпва в Училището по право на Нюйоркския университет, за да получи допълнителна квалификация. Работи като чиновник в Международния съд. Владее три езика - арабски, английски и френски.

Амал работи в специалния трибунал в Хага на ООН - в прокуратурата за Ливан и в Международния наказателен трибунал за Бивша Югославия.

Списъкът й от високопоставени клиенти включва основателя на "Уикилийкс", Джулиан Асанж, бившия министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко и затворникa Мохамед Фахми - журналист от "Ал Джазира".

Аламудин е изнасяла лекции по международно наказателно право в множество университети, сред които Университета в Лондон, Новото училище в Ню Йорк, Хагската академия по международно право и Университета на Северна Каролина в Чапъл хил.

През 2013 г. Амал заема първото място в списъка на най-привлекателните адвокати в Лондон.

На британските модни награди през 2014 г.  Аламудин бе избрана за най-стилна знаменитост, редом със звезди като Дейвид Бекъм, Кейт Мос, Кийра Найтли и Ема Уотсън.

Най-добрата приятелка на Амал разкрива, че мъжете преди Клуни се плашели от красотата и интелекта й.

"Тя беше избрана за най-горещ адвокат в Лондон, но аз се опасявах, че това няма да й бъде от полза, тъй като ще притесни мъжете около нея още повече", споделя Ким.

Пред нея самата Амал признавала, че критериите й за партньор са изключително високи.

Ким разкрива още, че след запознанството й с Джордж Клуни, приятелката й започва много повече да се усмихва и спира да пуши.

Клуни, който е един от най-харесваните ергени на Холивуд, среща красавицата в дома си на езерото Комо, Италия през 2013 г.

"Беше приятелка на мой близък. Дойдоха на гости в къщата ми, а след това я преследвах в продължение на месеци. Често й се обаждах и й пишех", заяви Джордж в Шоуто на Елън Дедженирис.

"Най-смешното беше, че майка ми и баща ми също бяха на гости и станаха свидетели на запознанството ни. Разговаряхме цяла нощ. Взех имейл адреса й, защото щеше да ми изпрати снимки на родителите ми. Не знаех дали иска да излезе с мен. Помислих, че ще иска да бъдем само приятели", споделя още Клуни. 

Шест месеца по-късно Джордж предлага брак на Амал.

"Всичко беше планирано, но не мина както трябва. Пръстенът беше скрит зад нея. Имаше музика. Отне ми 25 минути и накрая буквално казах: "Виж, надявам се, че отговорът ще е "да", но имам нужда от отговор, защото съм на 52 години и скоро вероятно ще се нуждая от изкуствени стави. Тя каза: "О, да," и всичко си дойде на мястото", каза актьорът пред Елън.

Няколко месеца по-късно двойката подписва във Венеция, Италия (през септември 2014 г.). Бившият кмет на Рим Уолтър Велтрони, който е приятел на Клуни, венчава младото семейство. През 2017 г. се раждат двете им деца - близнаците Александър и Ела. 

Амал е президент на "Фондация Клуни за справедливост", която основават заедно със съпруга си в края на 2016 г. Каузата на организацията е да има повече справедливост в съдебните зали, общности и класни стаи по целия свят.

Цитати на красивата Амал:

1. Искам да работя по дела, в които влагам най-много страст. 

2. Защитата на свободното слово е не само въпрос на принцип, но и на прагматизъм.

3. Името ми означава "надежда" на арабски език, а аз се родих когато в Ливан имаше война.

4. Междукултурното обучение и ученето в чужбина могат да ви преобразят.

5. Като жени, ние може да не сме малцинство, но има една връзка, която всички споделяме. Тя не е географска, религиозна или пък културна. Това е връзка на споделеното преживяване - неща, през които само жените преминават. 

6. Исках да се справя добре академично. Но също толкова важно е нещата да се правят без усилия.

7. Най-лошото нещо, което можем да направим като жени, е да не се подкрепяме. Това е нещо, което можем да практикуваме всеки ден, независимо къде сме и какво правим. Жени, които се подкрепят една друга. Жени, които избират да се защитават и празнуват взаимно, вместо да се конкурират или критикуват.

8. Имаме нужда от млади хора, които със смелост да кажат: "Това е нашият свят и ще има някои промени".

9. Бъдете смели! Предизвикайте общоприетото! Отстоявайте това, в което вярвате! Когато сте в люлеещия си стол след много години, уверете се, че имате добра история, която да разкажете на внуците си.

Стажант-редактор: Мариела Иванова

ВРЕМЕТО НЕ ПРОЩАВА: Световните секссимволи (ГАЛЕРИЯ ПРЕДИ И СЕГА)

Звездните двойки в моменти на интимност

11 звезди с дефекти във външността, за които може би не знаехте

Джордж Клуни с едно от най-големите отличия в киното

Koи бяха най-елегантните гостенки на кралската сватба? (ГАЛЕРИЯ)

ТРИ МЕСЕЦА СЛЕД РАЖДАНЕТО: Амал Клуни в блестяща форма (СНИМКИ)

Приеха Джордж Клуни в болница след катастрофа

Семейство Клуни дари 1 млн. долара за борба с расизма

Джордж Клуни съди френско списание, публикувало снимки на близнаците му (СНИМКА)

Чарлийз Терон на 43: Южноафриканското бижу на Холивуд (ГАЛЕРИЯ)

Робърт Редфорд се оттегля от киното (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Кои бяха най-сексапилните жени преди 10 г.? (ГАЛЕРИЯ)

Колко високи са звездите? (ГАЛЕРИЯ)

Брад Пит разпространи интимни снимки на Анджелина (ГАЛЕРИЯ)

Из семейните албуми на най-големите звезди в света (ГАЛЕРИЯ)

25 звезди, които през годините се промениха до неузнаваемост

Звезди, които на 40 и 50 изглеждат по-добре, отколкото на 20

29 звезди с отвратителен характер

Звезди, които днес са неразпознаваеми

ПРЕДИ И СЕГА: Актьорите от "Женени с деца"

20 звезди, които се показаха без грим (ГАЛЕРИЯ)

13 восъчни фигури на звезди – пълен провал (ГАЛЕРИЯ)

10 филма, в които актьорите се влюбиха наистина

15 любопитни факта за най-касовите филми на Холивуд

Дъщерята на Дейвид Хаселхоф със секси фотосесия (СНИМКИ)

НАЙ-ГОРЕЩИТЕ МОДЕЛИ (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.