Какво накара нарушителят да поиска наказанието?

Кметът на квартал "Изток" в Перник поиска да бъде наказан и глобен, след като гражданин го излови да паркира неправилно. Снимката взриви социалните мрежи и предизвика масово възмущение у перничани. След публичното порицание последва и публично извинение.

Докога ще "черпим" на пътя?

„Видях паркираната в насрещното кола и отидох да направя забележка. Впоследствие се оказа, че кметът е вършел дейността си на орган, който отговарря за инфраструктурата на нашия квартал, което много ме зарадва”, разказа в "Здравей, България" Мария Валтерова, свидетел на нарушението.

Според кмета и другите коли са били паркирани неправилно, но това не е оправдание.

АКЦИЯ "АБИТУРИЕНТИ": Полиция и камери ще следят дали се спазват правилата

„Направих грешка и се извинявам. Каквото и да кажа - дали по работа, или по друга причина, това не ме оневинява по никакъв начин. Това е и причината да поискам да ми бъде написан акт", каза кметът на квартал "Изток" Емил Костадинов.

Той допълни, че всеки ден шофьорите правят по някое малко нарушение.

Повдигнаха обвинение на шофьора на тир, помел кола на АМ „Тракия”

От Общинския инспекторат коментираха, че за първи път се случва човек сам да поиска да бъде наказан за нарушението си на пътя.

КОРУПЦИЯ В КАТ: Любителски клип изобличава полицай (ВИДЕО)

„По този начин давам пример, че човек трябва да си понесе последствията от действията. Всеки трябва да внимава как шофира”, каза още Емил Костадинов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.