Министър Ангелкова инспектира морски плаж “Слънчев бряг-централен”

10 плажа по Черноморието са заплашени с отнемане на концесията или прекратяване на договорите за наем заради драстични нарушения. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни, че до крайната мярка ще се пристъпи, ако стопаните им не отстранят нарушенията, за които вече са им издадени предписания.

НЕДОСТЪПНИ ПЛАЖОВЕ: Ще налагат санкции за концесионери (ВИДЕО)

Днес министърът инспектира морски плаж “Слънчев бряг-централен”, който също е сред неизрядните.

"Тук сме наложили неустойка от 32 хиляди лева за наличие на бетонови площадки на самата ивица на около 6 заведения – „Кораба”, „Фиеста”, „Морис” и др. Открихме също допълнителна търговска площ до заведението „Кораба” и сме дали предписание за отстраняването й", коментира министърът. Тя поясни, че съвместно с ДНСК и РДНСК е установен пред хотел „Европа” и асфалтов паркинг на същия плаж, което е абсолютно недопустимо.

ОПАСНО МОРЕ: Как да се предпазим от мъртво вълнение?

Сред нарушителите попадат още „Созопол-Буджака”, където липсват спасители, медицинско обслужване и има допълнителна търговска площ извън одобрената от министъра на туризма схема, „Равда-Академика”, „Равда ХТИ”, „Равда НДК”. На четири плажа от територията на община Бяла перманентно липсват спасители и има допълнителна търговска площ, стана ясно от думите й.

Министър Ангелкова припомни, че за плажа на Албена ведомството е наложило неустойка от 101 хил. лв. заради липса на спасители в началото на юни, но там се очаква да започне процедура за концесия, защото договорът изтича в края на годината. Въпреки това неустойката ще бъде наложена, обеща министърът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес