Причината е фалитът на застрахователя „Олимпик“

Прокуратурата и ДАНС влизат в казуса с фалиралия застраховател „Олимпик”.

Главният прокурор е разпоредил проверка на дейността на Комисията за финансов надзор. Повод е прекратяването на дейността на клона на „Олимпик“ у нас, съобщават от прокуратурата.

Експерт: Обезпечителният фонд плаща щети при фалит на застрахователя

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление „Застрахователен надзор“ и на това управление, по отношение на конкретния застраховател.

Среща при премиера заради казуса „Олимпик”

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на „Олимпик“ в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана „Олимпик“ да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Борисов за "Олимпик": Това започва да става опасен прецедент (ВИДЕО)

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Тази сутрин клиенти на „Олимпик” се събраха пред офиса на импровизиран протест. А в Министерски съвет беше свикано съвещание по случая.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.