В него клиентите на „Олимпик” са събрали 2 милиона лева, заяви Владимир Тодоров

„Тази мантра, която се повтаря от няколко дни от Комисията за финансов надзор, че видите ли те нищо не можели да направят, защото застрахователят бил клон на кипърска компания, това не е вярно”. Това заяви в ефира на NOVA Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Среща при премиера заради казуса „Олимпик”

„Всяка полица на „Олимпик”, продадена на в България, има и сума от 11,50 лева за вноска за Гаранционен фонд. Там има 2 сметки, които са отделни и независими. В сметката „Незастраховани МПС” влизат 10 лева. Следващата сметка е „Обезпечителен фонд”, в която влиза 1,50 лева. Всеки застраховател, който продава в България, плащат тези пари. Обезпечителният фонд, който е подчаст на големия Гаранционен фонд, се задейства и плаща щети при фалит на застрахователя”, заяви Тодоров.

Борисов за "Олимпик": Това започва да става опасен прецедент (ВИДЕО)

„За своя периода, в който съществува в България, 7-8 години, клиентите на „Олимпик” са събрали 14 милиона в Гаранционния фонд и 2 милиона в Обезпечителния фонд”, заяви още Тодоров. „В закона има разписана процедура какво се случва при фалит”.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.