Много фирми отказват да наемат Сейхан от Троян

Преди година NOVA разказа за млад мъж от Троян, за когото няма невъзможни неща. 24-годишният младеж е без крака, но взе шофьорска книжка, за да кара кола и да ходи на работа. Днес обаче Сейхан е безработен, а в града му никой не иска да го наеме за служител.

Сейхан е роден с рядко заболяване и родителите му го изоставят в дом. Ампутирани са и двата му крака.

ПЛАЖЪТ НЕВЪЗМОЖЕН? Майка на дете с увреждания търси достъп до морето

Проектът, по който допреди време работил в пенсионерския клуб в Троян, приключил. Опитите му да си намери нова работа се оказват неуспешни.

Разпитвал съм в много големи фирми и те ми казват, че ще ми се обадят. Но няма никакъв отговор. Те си мислят, че ще им създавам повече грижи, отколкото другите, а аз мога да се справям абсолютно сам. Сам се качвам в колата. Никой не ми помага с количката. Всичко си правя абсолютно сам. Мога с компютри да работя. Всичко, което може с ръце и глава да се работи – всичко мога да правя. Животът ме е научил, че сам е по-хубаво, отколкото да съм зависим”, споделя Сейхан.

Социалният министър: Законът за хората с увреждания не е в услуга на едни и против други

Според него не са необходими законодателни промени, които да мотивират работодателите да наемат хора като него.

Ние не сме по-различни от останалите. Защо трябва да има закон, за да може да наемеш някой като нас? Не сме извънземни”, коментира младият мъж.

Още по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.